RSU šovasar sāks būvēt jaunu dienesta viesnīcu

Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) augustā sāks augstskolas dienesta viesnīcas būvniecību par 4,5 miljoniem eiro, tiekoties ar Rīgas domes pārstāvjiem, informēja RSU rektors Jānis Gardovskis.

RSU šajā vasarā plāno sākt jaunas dienesta viesnīcas būvniecību Dārza ielā 5. Dienesta viesnīcu būvēs uz zemes, kas tieši robežojas ar augstskolas teritoriju. Gardovskis norādīja, ka palielinās augstskolas studentu skaits, tāpēc palielinās arī viņu izvietošanas problēmas.

Dienesta viesnīca būs trīsstāvu ēka, kurā divvietīgās istabās varēs izvietot 218 studentus.

Gardovskis informēja, ka augstskolai šobrīd nav nekādu kredītsaistību un ir pozitīva bilance, tāpēc dienesta viesnīcu augstskola būvēs par saviem līdzekļiem.

Teritorijā starp universitātes studiju korpusiem un dienesta viesnīcu ir parks, kuru labiekārtos par augstskolas atpūtas kompleksu – atjaunos tajā esošo dīķi, iekārtos estrādi pasākumiem, ugunskura vietu un soliņus, lai būtu vieta, kur studenti un RSU personāls varēs pavadīt brīvo laiku.

Gardovskis informēja, ka tuvāko trīs gadu laikā plānots celt Studiju, zinātnes un sporta kompleksu Konsula ielā. To paredzēts veidot divos līmeņos – vienā daļā būs izveidota sporta halle ar diviem lieliem treniņu laukumiem, kuri būs transformējami par halli ar skatītāju vietām. Otra kompleksa daļa būtu administratīvais korpuss ar sociālo zinātņu telpām un pētnieciskām laboratorijām.

RSU rektors norādīja, ka šobrīd tiek gatavots iepirkums kompleksa būvniecībai, kas būs pabeigts šā gada beigās vai nākamā gada sākumā. Tā realizēšanai augstskola ņems kredītu, kas varētu būt vairāku miljonu eiro apmērā.

Rīgas domes (RD) priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks norādīja, ka, attīstoties augstskolām, RD sniegs atbalstu apkārtnes ielu un satiksmes infrastruktūras izbūvē.

«No attīstības viedokļa Pārdaugava kļūst par augstākās izglītības attīstības vietu, jo visas trīs lielās augstskolas izskata plānus attīstīties Pārdaugavā. Latvijas Universitāte Torņakalnā, Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) Ķīpsalā un RSU ap sākotnējo ēku Dzirciema ielā. RD sniegs atbalstu infrastruktūras izbūvē,» pavēstīja Ameriks.