Tuvāko gadu laikā Vidzemes slimnīcā varētu trūkt desmit specialitāšu ārstu

Tuvāko piecu līdz astoņu gadu laikā Vidzemes slimnīcā varētu trūkt desmit dažādu specialitāšu ārstu, pilsētas informācijas portāls Valmiera24.lv uzzināja no Vidzemes slimnīcas sabiedrisko attiecību speciālistes Benitas Brilas.

Kā prognozēts, Vidzemes slimnīcā varētu pietrūkt šādu speciālistu: anesteziologs reanimatologs, endokrinologs, neatliekamās medicīniskās palīdzības ārsts, neirologs, narkologs, psihiatrs, dermatologs, pulmonologs un traumatologs, bet situācija ar konkrēto specialitāšu ārstiem laika gaitā var mainīties. Pašlaik Vidzemes slimnīcā ir izsludinātas anesteziologa reanimatologa un neirologa vakances.

Šobrīd Vidzemes slimnīcā strādā 161 ārsts, no kuriem 29 ir pensijas vecumā, bet vēl 29 ir tuvu pensionēšanās vecumam.

Tāpat Brila piebilst, ka 2015.gadā Vidzemes slimnīca ir noslēgusi sadarbības līgumus ar deviņiem jaunajiem ārstiem, no kuriem seši ir iekļuvuši valsts budžeta apmaksātā rezidentūrā un pēc tās beigšanas plāno strādāt Vidzemes slimnīcā, kā to paredz noslēgtais sadarbības līgums.

Šogad daļu no rezidentūras programmas Vidzemes slimnīcā apgūst astoņi rezidenti, savukārt otru daļu no programmas iziet Rīgas klīnikās, atbilstošu rezidentūras programmas apmācību cikliem.

«Topošajiem mediķiem ir interese par Vidzemes slimnīcu kā prakses un iespējamo darba vietu. 2014.un 2015.gadā no Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Medicīnas fakultātes kopā vairāk nekā simts 3.un 5.kursa studenti Vidzemes slimnīcā izgāja māsas un ārsta praksi. Šobrīd Vidzemes slimnīca ir viena no deviņām ārstniecības iestādēm, ar kurām RSU noslēgts sadarbības līgums par 3.un 5.kursa studentu praksēm,» skaidro Brila.