Vai universitātei vajag jaunas biroja mēbeles?

Vakar Studentu padomes telpās norisinājās diskusija par nepieciešamību pēc jaunām biroja mēbelēm. Tajās piedalījās studenti, kas bija noraizējušies, ka esošās biroja mēbeles ir sliktā stāvoklī un ne tikai nedrošas darbam, bet arī demoralizējošas, savukārt universitātes vadība iebilda, ka jaunas, kvalitatīvas mēbeles nav dienas kārtībā…

Diskusijas sākumā abas puses izklāstīja argumentus un pretargumentus par labu savai nostājai, tad mēģināja viens otru pārliecināt par sava viedokļa pareizību, līdz beigu beigās visi nonāca pie atziņas – jaunas mēbeles ir nepieciešamas. Turpinājumā gan vadība tūliņ iebilda, ka līdzekļu trūkuma dēļ šis jautājums esot jāatliek uz nezināmu laiku, taču studenti tik viegli vis nepadevās un atteica, ka šā jautājuma ilgāka atlikšana var novest pie nopietnām sekām – to sliktais stāvoklis var radīt dažāda smaguma savainojumi, un līdz ar to rodas jautājums, vai universitātes vadība ir gatava uzņemties par to atbildību.

Lai arī vadība sākotnēji centās izvairīties, ka viņi nav atbildīgi par nepietiekami finansējumu, taču pamazām piekāpās un atzina, ka šāda situācija, kad biroja galdi ļodzās un draud sabrukt, bet dokumentu skapju plaukti tiek balstīti ar stutēm, nav normāla un tā ir jārisina. Taču jautājums ir – kā? Kā nodrošināt studentus un skolas personālu ar labām mēbelēm pie ierobežota finansējauma. Un tad 3. kursa students Didzis Bērziņš, zīmīgi pacēlis rādītājpirkstu, iesaucās: “Ir jāpērk kvalitatīvas mēbeles, kas ilgi kalpos!” Un tiešām! Ja universitāte iegādātos kvalitatīvas biroja mēbeles, tas ļautu šo jautājumu nolikt malā uz gadiem 10 vismaz!

Kādu brīdi skolas vadība šķobīja seju un centās atrast argumentus, kāpēc šis tomēr nav labākais brīdis jaunu rakstāmgaldu un skapju iegādei, taču beigu beigās, studentu pretargumentu apbērti, bija spiesti piekāpties un dot solījumu – šis jautājums tiks izskatīts nākamajā skolas valdes sēdē.

Lai arī nesaņēmuši jaunas mēbeles, studenti tomēr likās apmierināti, jo tas ļāva cerēt, ka jaunas biroja mēbeles tomēr būs. Uz šādas noskaņas diskusija noslēdzās un dalībnieki izklīda.

Atskatu sagatavoja 3. kursa žurnālistikas studente Aina Daina